Reviews

24 berichten, 3 pagina's 
18-05-2021
Geplaatst door: Pauline Molendijk

Afscheid van mijn moeder

Mijn moeder was al 93 jaar oud. Erg dement en haar levenskracht werden minder. Ze zou w.s.niet al te lang meer bij ons zijn en dat gaf me te denken. Hoe nu als ze er ineens niet meer zou zijn, al dat regelen naast het verdriet voelde als een berg die dichterbij kwam. Ik wilde geen verkeerde beslissingen maken op het moment zelf waar ik spijt van zou krijgen. Bij de Vlinder voelde het als een warm bad. Vol begrip en zonder druk kon ik met hen afspraken maken in een soort draaiboek ,over hoe ik het zou willen als ze kwam te overlijden. Kim zocht tot op de bodem voor me uit hoe het zat met de in natura geregeld begrafenis verzekering van Ardanta wat namelijk behoorlijk onduidelijk was en steeds veranderd qua inhoud van de kosten vergoeding. Ik kreeg een prachtig boekje met een hoop houvast thuis. Na 2 jaar was het onverhoopt zover, mijn moeder overleed . Veel verdriet natuurlijk maar wat heerlijk dat ik Esther aan de lijn kreeg die meteen op liefdevolle manier de touwtjes overnam. Mijn dochter en ik maakten zelf een voorbeeld voor een kaart, waar Esther eerst 2 concepten van maakten en wij de mooiste uitzochten. Bij ons thuis nam ze alle tijd en kwam zonder opdringen met ideeën voor de rest van de crematie. Ik vond het super fijn om geen standaard crematie te hebben voor mijn moeder. Ze kon in een sfeervolle kamer in de beukenhof bij ons staan terwijl wij herinneringen ophaalden en foto's keken met een kopje koffie, heel ongedwongen allemaal met een klein gezelschap. Niks van om de beurt afscheid nemen of de verplichte speech en mam achterlaten in zo'n grote zaal. Toen het uiteindelijk tijd was om afscheid te nemen hebben Esther en ik, mam samen met de rest van de gasten tot aan de laatste deur gebracht. Beter dan dit afscheid had ik niet kunnen wensen.

Esther en Kim nogmaals super bedankt voor de goede zorgen.

12-05-2021
Geplaatst door: Corina

Uitvaart van mijn vader

Ik wil jullie allemaal uit mijn hart bedanken voor het waardige en mooie afscheid van mijn vader al mijn wensen zijn vervuld ben er zo enorm dankbaar voor lieve allemaal van de vlinder namens mij en de kinderen bedankt voor alles

27-03-2021
Geplaatst door: Gert-Jan

Bedankt voor jullie steun in moeilijke tijden

Beste Esther en Bas,

Wij willen jullie bedanken voor de voor de fantastische steun tijdens de verzorging en de uitvaart van onze moeder en schoonmoeder. Alles was tot in de puntjes verzorgd.

Als we jullie in een paar woorden mogen beschrijven: warm, betrokken, meedenkend, kleinschalig

Zoals in dit blog al eerder geschreven, jullie zijn en hebben een wereldbedrijf!

Nogmaals heel hartelijk bedankt

Thea & Gert-Jan

18-12-2020
Geplaatst door: Esmeralda

Bedankt voor een verdrietige, maar bijzondere dag

Hallo Bas,

Ik wil je namens mijn moeder en mijzelf heel erg bedanken voor hetgeen je gedaan hebt. Het was vandaag een verdrietige dag. Maar met de mooie urnen en de zorg die jij aan het overbrengen van het as van mijn vader hebt besteed, werd het ook een bijzondere dag. Dank je wel daarvoor.

Groeten,
Esmeralda

11-05-2020
Geplaatst door: Peter

Bedankt uit de grond van ons hart

Het is bijna 3 jaar geleden dat onze lieve ouders zij aan zij, hand in hand, zijn overleden. Een uitzonderlijke gebeurtenis.

Mijn zussen Jeannet, Esther en ik kijken dankbaar terug op een mooi, waardig en vooral liefdevol afscheid. Dit is mede te danken aan jullie betrokkenheid, empathisch vermogen, aandachtig te luisteren en perfectionisme!!! Daarnaast werd álle tijd uitgetrokken die nodig was. Dit alles voelde zó goed en vertrouwd, dat jullie op dat moment deel uitmaakte van onze familie, óók voordat onze ouders kwamen te overlijden. Zélfs hun eigen rouwkaart hebben ze kunnen aanschouwen!! Alles werd zorgvuldig overlegd en jullie lieten ons mogelijkheden zien, waar we zelf niet aan gedacht hadden. Bijvoorbeeld een rouwautobus, waardoor ze de reis naar het crematorium samen konden maken. De kaars die tijdens de dienst werd aangestoken voor de afwezigheid van familieleden in Vietnam. De opstelling van de kisten, en bloemstukken in de aula. En last but not least, het verhaal van Kim, wat ze over onze ouders had opgeschreven, en tijdens de plechtigheid voorlas!!

Nóg galmt dat éne zinnetje na : "..... en hebben ze een lange neus getrokken naar de huwelijksbelofte,.... hoezo tot de dood ons scheid?! " Wanneer je een verhaal zó kunt opstellen waarbij je feilloos karakters én gebeurtenissen kan schetsen, dan kan je dit alléén maar bereiken, door héél goed te luisteren!

Zelfs toen we ons aandenken met as in jullie winkel wilden vullen, werd er wederom alle tijd voor uitgetrokken, onder het genot van een kopje koffie.

Ik spreek dan ook namens Esther en Jeannet, dat jullie er een schitterend afscheid van hebben gemaakt, wat we nooit zullen vergeten!!

Dit heeft zéker bijgedragen voor een goede verwerking van het verdriet!

Daarom Esther, Bas en Kim nogmaals hartelijk bedankt uit de grond van ons hart!

28-01-2020
Geplaatst door: Serdal Davarci

wereld bedrijf

De Vlinder is een wereld bedrijf vind ik. Ik had een trouwkaars nodig voor mijn bruiloft na 1 keer de winkel zijn binnegestapt hebben ze mij uitstekend geholpen. Zelfs na dat ik had aangegeven dat niet mijn smaak er tussen stond. Gingen ze verder opzoek om mij toch te helpen. Service 10 klantvriendelijk 10. Er mag van mij meer van zulke mensen op de wereld zijn.

28-01-2020
Geplaatst door: Imara

as gedenkbeeldjes en as sieraden

Wat een super lieve mensen met het juiste gevoel bij dergelijke zaken. Zelfs aan de hele kleine details denken ze ????
Wij hebben met het gezin as gedenkbeeldjes laten maken en 3 as sieraden en zijn met alles zo fijn geholpen. Ook de tijd genomen om alles door te spreken en het vullen van zowel de bedels als het beeldje. Zeker een aanrader hierheen te gaan!! Onwijs bedankt ????

01-11-2019
Geplaatst door: Diana Kranenburg

Zo lief / bedankje

Mijn vader kreeg op 23 april 2019 te horen dat die was uitbehandeld. De wens van mijn vader was dat hij nog veel dingen zelf kon regelen. (Hij wou graag een dikke vinger in de pap hebben) Toen mijn vader en moeder met mijn zus isabella over de hoogstraat liepen. Kwamen ze toevallig langs uitvaartwinkel de Vlinder. Op dat moment hebben ze gelijk een afspraak gemaakt. Kim en Esther kwamen een week of 2 later langs. Toen ze al binnen kwamen hadden we al een goed gevoel bij Kim en Esther. Die middag is er al veel geregeld, en veel dingen wat mijn vader op dat moment wou. Het was een heel dubbel gevoel. Je vader die zijn eigen uitvaart regelt, de kist uitzoekt. Zo raar en verdrietig. Mooi dat die dat nog kon doen. In die weken is er veel contact geweest met Kim en Esther. Ze dachten met ons mee en kwamen langs. Op 18 augustus 2019 is mijn vader overleden. Dan ga je gelijk bellen en dan weet je dat je allerlei dingen moet gaan regelen. Ik met mijn zussen Lenneke en Isabella wouden zelf mijn vader wassen en aankleden. Ik had nog niet gehuild. Totdat ik mijn vader ging wassen, toen brak ik. En toen waren daar Kim en Esther, zo lief ze hebben mij getroost. Op de dag van de crematie hebben ze ons ook gesteund. Ik kon zelfs even bij mijn vader kijken of die er netjes bijlag, voordat iemand anders afscheid kon gaan nemen. Mijn zussen, oom, neef en nicht hadden wat geschreven die hebben dat ook voor gelezen. Ik zelf had ook een stukje geschreven, maar ik kon het niet voorlezen. En daar was Kim die heeft het voor mij voorgedragen. Ik hoor van iedereen die er was bij de crematie van mijn vader, dat het zo mooi was geregeld en dat Kim het zo mooi vertelde en met een mooie en rustig stem. Daarom willen wij jullie heel erg bedanken dat jullie dit zo mooi en respectvol voor mijn vader en ons hebben gedaan. Gr fam Kranenburg

01-08-2019
Geplaatst door: Carla Franken

uitvaart van oma

Onze zoon en schoondochter hadden een reis geboekt naar Canada. Enkele weken voor de afreisdatum werd ons duidelijk dat onze moeder en oma niet lang meer bij ons zou blijven. Wat als onze zoon niet op tijd terug zou zijn? Dan zouden wij, mijn man, ik en onze dochter er alleen voor staan en alle beslissingen zonder zoon en schoondochter moeten nemen. Kim Pors (de Vlinder Uitvaart) stelde toen voor om de crematie van te voren grotendeels te regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Dat gaf ons veel rust.

Hoewel wij onze moeder en oma uit liefde lieten gaan, kwam haar overlijden toch als een schok. “Ineens” was het echt. Onze zoon was nog niet terug uit Canada. Wij hebben toen contact opgenomen met Esther van Harlingen, een collega van Kim. Zij vertelde dat zoon en schoondochter op tijd terug zouden zijn. Zij regelde daarna de laatste zaken.
De persoonlijke begeleiding en de rust waarmee Kim en Esther alles hebben geregeld, hebben wij als zeer prettig ervaren. De uitvaartdienst was tot in de puntjes verzorgd.

We kijken terug op een mooi en liefdevol afscheid. Dank je wel Kim en Esther.

21-07-2019
Geplaatst door: Rubina ,Jon & Gon Gijtenbeek

uitvaart en nazorg van mijn broeronze zoon

Mijn broeronze zoon is recent onverwacht overleden en liet daardoor ons met veel vragen achter.
maar door de zeer persoonlijke manier waarop Esther en Kim dit oppakte was zeer warm en fijn en konden we ons focussen op wat op dat moment belangrijk was.
mijn moeder was al bij het 1e bericht dat mijn broer was overleden ervan overtuigd dat we de Vlinder moesten contacten , daar zij al jaren graag in bij hun in de winkel kwam.
Mijn vader en ik zijn daar nu ook volledig van overtuigd dat zij precies waren wat wij nodig hadden.
ze kwamen met ideeën, ingevingen en zeer doortastende manieren om bijvoorbeeld de kaart zo persoonlijk mogelijk te maken.
daar zij wij ze zeer dankbaar voor, en kunnen wij nu terugkijken op een warme en persoonlijke uitvaart van mijn broeronze zoon...dank dank dank..en een dikke knuffel hoort daar zeker bij.